RTKconnect vinder udbud og opsætter 3 RTK base stationer for SIMAC i det sydfynske øhav

RTKconnect har vundet et udbud på at opsætte tre RTK-basestationer i det sydfynske øhav for kunden SIMAC.

Projektleder for Mars-projektet, Charlotte Kirkegaard Flugt, og uddannelsesdirektør i SIMAC, Jan Askholm, underskrev sammen med Andreas Krickhahn Larsen fra RTKconnect denne aftale på Svendborg International Maritime Academy.

De tre base stationer skal bruges til autonom maritime sejlads og er en del af infrastrukturen på SIMACs testcentre. RTKconnect blev valgt som leverandør af disse RTK stationer, da RTKconnect i forvejen er specialister i at opsætte og drifte RTK-basestationer. 

Formålet med at etablere et testcenter i det sydfynske øhav er at udvikle teknologier, der kan gøre skibsfarten mere effektiv og som kan eksporteres til andre steder i Verden.

Der er omkring 15.000 eksisterende konventionelle færger i Verden, der kan gøre brug af ny teknologi, så de sejler mere effektivt og sikkert.

Autonomt sejlads betyder dog ikke, at færgerne bliver ubemandede, men at de personer, der har vagten på broen, vil have langt flere data tilgængelige til at træffe beslutninger og derved også få hjælp til at træffe de rigtige beslutninger. Derudover kan der også ligge en kunstig intelligens på toppen af det indsamlede data, som kan foreslå handlinger.

Vi ser frem til at se resultaterne af dette projekt og hvordan RTK-teknologien vil øge effektiviteten og sikkerheden i skibsfarten, både i Danmark og i resten af Verden.