Server

Som kunde hos RTKconnect har du muligvis Danmarks bedste oppetid (Flere udbydere offentliggøre ikke deres nedbrud eller oppetid, så det er svært at sige om der er andre udbydere der har lige så høj oppetid som RTKconnect).

Vi kører vores servere hos Amazon Web Service med deres EC2. Serverne består af en primær server som står i Stockholm hvor alt den daglige trafik kører igennem. Samtidig har vi en sekundær backup server placeret i Frankfurt.

Den primære server i Stockholm laver en daglig backup som indlæses på backupserveren i Frankfurt. Backupserveren kører sideløbende med den primære server, og er til enhver tid klar til at overtage trafikken fra den primære server, såfremt alt skulle slå fejl på denne.

Monitorering af server

Vi anvender en række monitoreringssystemer og overvåger både serverne samt base-stationerne. Som kunde hos RTKconnect kan du forvente en utrolig høj oppetid, og i skrivende stund har vi haft en oppetid på 100% de sidste 365 dage.

Vi er ikke blege for at dele vores oppetid, og du kan altid se vores oppetid her: https://status.rtkconnect.dk/

Monitorering af caster-software

På både vores primære og sekundære server som hoster selve casteren (den som deler trafikken ud mellem base-stationer og brugerne), har vi et program kørende som konstant holder øje med, at caster-softwaren kører. Detekterer den, at caster-softwaren lukker ned eller crasher, starter den øjeblikkeligt softwaren op igen.

Løbende statusmails

Caster-softwaren laver hver 6 time et “selvtjek” og tjekker en lang række parametre, herunder hvor meget hukommelse og lagerplads den anvender, og hvor meget der er tilgængelig på serveren. Overskrider værdierne, sendes der automatisk en mail til RTKconnect’s medarbejdere med en advarsel om overskridelse af værdierne. Dette sikrer at vi i god tid kan tage hånd om et potentielt påbegyndende problem.

Eksternt monitoreringssystem

Ved siden af programmet vi har kørende som holder øje med caster-softwaren, anvender vi også et eksternt monitoreringssystem som pinger IP’en på caster-serveren samt tjekker at den kan tilgå tabellen og status-siden.

Alarmering

Monitoreringssystemerne kører 24/7/365 og såfremt det eksterne moniteringssystem ikke kan tilgå caster-serveren igangsætter den alarmering til RTKconnect’s medarbejdere. Dette sker i form af at systemet automatisk ringer til RTKconnect’s mobiltelefoner, sender en SMS, push-notifikation på app samt e-mail. Alarmeringssystemet er sat op til at omgå eventuelle “forstyr-ikke”-opsætninger på smartphones, så alarmen altid vil gå igennem.

Base-stationer

Som kunde hos RTKconnect har du Danmarks bedste dækning. Dette skyldes vores høje densitet af base-stationer. Da afstanden til nærmeste basestation har en afgørende effekt på nøjagtigheden af dine opmålinger, gælder det om at have en høj densitet af disse.

Se vores aktuelle dækningskort her:

https://rtkconnect.dk/pages/daekningskort-her-kan-du-modtage-rtk-korrektionsdata

Vi bygger selv vores base-stationer på eget værksted. Derved kan vi vælge mellem de bedste komponenter i verden og giver dig mulighed for at anvende den nyeste teknologi.

Der er mulighed for fjernadgang til base-stationerne, så de kan alle styres og administreres real-time.

Ydermere er base-stationerne forsynet med relæ som gør at vi kan afbryde strømmen til GPS-modtageren såfremt der er behov for en “hård” genstart.

Routeren i base-stationerne gør det muligt at vi kan kommunikere og indstille base-stationen både over internettet og ved at sende en SMS til base-stationen.

Redundans

Base-stationerne er opsat med så høj densitet samt nøje udvalgte placeringer, at du som kunde de fleste steder i landet er dækket af tripple redundans. Dvs. at op til to omkringliggende base-stationer kan gå ned og du vil stadig være dækket af en tredje base-station.

Udjævning

Ca. én gang om måneden udjævner vi alle base-stationer sammen hinanden op mod Styrelsen for Dataforsyning- og Effektiviserings base-stationer. Det gør vi ved at tage 7-14 dages RINEX-filer fra alle base-stationer og processerer dem i én stor beregningsmotor. Beregningsmotoren udregner indbyrdes base-lines mellem alle base-stationer og kan derved beregne den præcise position på alle base-stationer. Dette sikrer, at du kan bevæge dig rundt i hele landet uden at mærke et spring i din positionering og nøjagtighed.

Udjævning af RTK netværk

Monitorering af base-stationer

Alle vores base-stationer monitoreres både af caster-softwaren samt et RMS (Remote Management System). Caster-softwaren holder øje med om base-stationen er tilsluttet til serveren, samt den datastrøm som sendes.

Sender base-stationen pludselig mangelfuld information sørger caster-softwaren selv for øjeblikkeligt at fjerne base-stationen systemet og skifter automatisk tilsluttede brugere over på en anden brugbar base-station. Mister base-stationen forbindelsen til serveren sender systemet også en e-mail til RTKconnects medarbejdere for at orientere om udfaldet.

RMS’et monitorerer yderligere forhold omkring base-stationen som f.eks. om strømmen er gået, temperaturen i base-skabet, kvaliteten af internetdækning og meget mere.

Derved kan vi oprette alle de typer af alarmer vi måtte ønske, så vi kan lave en tidlig indsats på et eventuelt potentielt problem.

Artikler og nyheder leveret til din indbakke

Tilmeld din mailadresse her: