BLE: Ubesværlig tilslutning til Reach RS2

Er du en aktiv bruger af en Emlid Reach RS2 bør du kigge nærmere på denne nyhed fra Emlid.

Emlid har åbnet op for beta-test af BLE (Bluetooth Low Energy) sammen med deres Reach RS2 GPS’er, og det kommer til at gøre livet meget lettere for dig.

Hvad er BLE?

Bluetooth Low Energy bruges til at skabe en hurtig og nem forbindelse mellem enheder inden for kort afstand. Enhederne ‘ved’ hvad de skal lytte efter, og kan derfor nemt tilslutte til hinanden uden en besværlig par-dannelse.

Er du Apple-kunde og ejer et par AirPods ved du sikkert allerede hvordan BLE virker - nemlig funktionen med at når du åbner etuiet til dine AirPods, så kobler de automatisk op til den enhed du benytter, f.eks. din iPhone, iPad eller Macbook.

På samme måde vil din Emlid Reach RS2 nu blot skulle tændes, hvorefter du åbner ReachView app’en på din iOS eller Android enhed og kan tilslutte GPS’en med et enkelt tryk.

Fordelene ved at bruge BLE

Udover den åbenlyse fordel ved at tilslutningen til GPS’en nu kan ske ultra let over Bluetooth, så er en anden fordel at Reach RS2’eren nu kan modtage NTRIP korrektionsdata direkte fra din telefon.

NTRIP tilslutning over bluetooth

Det betyder, at du kan slippe for at sætte simkort i GPS’en og blot bruge telefonen som hotspot over Bluetooth i stedet for WiFi. Derved kan du også få en hurtigere 4G/5G forbindelse fra din telefon. Det virker naturligvis også med tablet hvis du har en tablet med simkort.

Sådan gør du

  1. Opdater firmwaren på din Reach RS2 til 29 Beta 2 eller højere.
  2. Sørg for at ReachView App’en på din smartphone/tablet er opdateret.
  3. For at aktivere BLE skal du finde en “Hemmlig knap” i ReachView App’en. Dette gøres ved at trykke 10 gange hurtigt på Profil-ikonet nede i højre hjørne. Herefter vil en menu komme frem hvor du skal aktivere BLE.
  4. Luk ReachView app’en ned og start den op igen og giv herefter tilladelse til at ReachView må bruge Bluetooth.
  5. Du kan nu se Reach RS2 i oversigten selvom du ikke er tilsluttet på WiFi.
  6. Slutteligt skal du gå ind i Settings -> “Correction Input” og vælge NTRIP over Bluetooth.

Bemærk: Funktionen er stadig i beta.